Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη

ΤΥρείς νέες εκδόσεις παιδικών βιβλίων έχουμε από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διαβάστε  τις περιλήψεις των τριών βιβλίων:

-ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΑΤΑ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ: ΜΠΡΕΝΤΑΝ ΓΟΥΕΝΖΕΛ
Το Όλοι βλέπουμε την ίδια γάτα είναι καταρχάς ένα βιβλίο τέχνης.
Είναι και ένα βιβλίο που οξύνει την παρατηρητικότητα, την περιέργεια και τη φαντασία, αλλά και ένα βιβλίο σταθμός για τη διαφορετικότητα, αφού μας οδηγεί να ξανασκεφτόμαστε και να επαναπροσδιορίζουμε το «φυσιολογικό».
Για τους εκπαιδευτικούς έχουμε ετοιμάσει έναν τετρασέλιδο οδηγό για να επεκτείνουν την εμπειρία της ανάγνωσης του βιβλίου, εισάγοντας τα παιδιά από μικρή ηλικία σε έννοιες όπως η οπτική ανάλυση, η δημιουργική γραφή, ακόμα και η έρευνα. Μπορείτε να τον «κατεβάσετε» ελεύθερα από εδώ:
http://www.patakis.gr/images/files/1166468.pdf
Επίσης, εδώ θα βρείτε απλές δραστηριότητες και παιχνίδια με τη γάτα:
http://www.patakis.gr/images/files/1166467.pdf- ΔΕΝ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΕΦΗ ΛΑΔΑ
Το ΔΕΝ είναι η δεύτερη συνεργασία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της Έφης Λαδά, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο Το «Γιατί» των παιδιών φέρνει την ελπίδα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2012), το οποίο θεωρείται το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο για τα παιδιά της κρίσης. Η φιλία, η στήριξη και τα αληθινά συναισθήματα αγάπης προτείνονται από το βιβλίο αυτό ως η λύση σε έναν κόσμο άδικο, ανάλγητο και απάνθρωπο.- ΤΟ ΣΚΛΑΒΑΚΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΜΑ
Αξιοποιώντας το υπερβατικό στοιχείο που παραμονεύει σε όλο της το έργο, η Ελένη Κατσαμά πλάθει μια εικόνα στους μινωϊκούς χρόνους καθ’ ομοίωση της κοινωνίας μας και ερμηνεύει με τον δικό της τρόπο μύθους όπως αυτόν του Μινώταυρου και του Θησέα.

Multimedia

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας