Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018

Η Land Rover ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο Disco!

Η Land Rover ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο Disco!

Μπορεί να μην έχει κρυώσει ακόμα η γαλοπούλα, αλλά η βρετανική φίρμα premium εκτός δρόμου οχημάτων δεν επαναπαύεται, ετοιμάζοντας πυρετωδώς την επόμενη γενιά του Discovery!

Μετά το Discovery Sport, η οικογένεια Discovery της Land Rover θα παρουσιάσει το κέντρο της γκάμας με την ολοκαίνουρια - πέμπτη - γενιά του εμβληματικού εκτός δρόμου, όπως αποκαλύπτει με σχηματικές αναπαραστάσεις το Autocar. Σχεδιαστικά, το Discovery θα μοιάζει αρκετά με το Discovery Sport, όπως άλλωστε είναι οι προθέσεις της φίρμας, με δεδομένη τη σημαντική ομοιότητα των Range Rover και Range Rover Sport.

Άλλωστε, η LR δεν κρύβει το σχεδιασμό της για τη δημιουργία δύο "πυρήνων" στη γκάμα της, της οικογένειας Range Rover (πιο πολυτελή οχήματα, με τα Range Rover, Range Rover Sport και Range Rover Evoque, για το οποίο περιμένουμε και την κάμπριο εκδοχή του σύντομα) και της πιο "mainstream" οικογένειας Discovery που θα αποτελείται επίσης από τρία μοντέλα, το ήδη γνωστό Sport, το "απλό" Discovery και ίσως και το Discovery XL, μεγαλύτερο σε μέγεθος. Όπως και το Sport, το "απλό" Discovery θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, όντας επταθέσιο, ενώ σύμφωνα με τη γενικότερη στρατηγική της Jaguar Land Rover, η κατασκευή του νέο SUV θα χρησιμοποιεί... γερές δόσεις αλουμινίου - έτσι κι αλλιώς βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι βαρύτερο από το σημερινό μοντέλο, που ζυγίζει κάτι περισσότερο από 2.6 τόννους!

Οι Ingenium κινητήρες της JLR θα βρουν το δρόμο κάτω και από το καπώ του νέου Disco, ωστόσο την αρχή θα κάνει ο τρίλιτρος SDV6 πετρελαίου των 300 ίππων που βρίσκουμε και στο Range Rover Sport και, εξαιτίας του χαμηλότερου βάρους, τα 0-100 θα έρχονται σε λιγότερο από 6.8 δευτερόλεπτα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας