Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Πρώτη βράβευση Καινοτόμων Νεοφυών Επιχειρήσεων από τον Κ. Μίχαλο και τη Ρένα Δούρου

Πρώτη βράβευση Καινοτόμων Νεοφυών Επιχειρήσεων από τον Κ. Μίχαλο και τη Ρένα Δούρου

Πραγματοποιήθηκε χθες ενώπιον πλήθους κόσμου, η πρώτη τελετή απονομής των «ATHENS STARTUP AWARDS 2017» για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο χαιρετισμό της τόνισε, μεταξύ άλλων ότι σήμερα «δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια λόγων άνευ αποτελεσμάτων, ούτε το περιθώριο να χάσουμε ένα στοίχημα που σήμερα, φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ, ευελπιστούμε να κερδίσουμε, θέτοντας την αναπτυξιακή προοπτική σε στέρεες βάσεις».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «η υπόθεση της επιχειρηματικότητας, για να αποκτήσει την πραγματική της αναπτυξιακή διάσταση, οφείλει να συνδεθεί, να γειωθεί στις ανάγκες της κοινωνίας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «για το σκοπό αυτό, έχουμε θέσει ήδη σε δημόσια διαβούλευση τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος "Επιχειρηματικότητα: κοινωνία, ανάπτυξη, καινοτομία", στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος "Αττική 2014 - 2020". Στη βάση των κατευθύνσεων αυτών σχεδιάζουμε ενέργειες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στους τομείς που αναδεικνύει η στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής».

«Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε αυτό το νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης στη βάση της μεθόδου των συνεργειών. Συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιχειρηματικότητας», συνέχισε η ίδια. Πρόκειται για «κοινό αγώνα που ή θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα τον χάσει η χώρα μας», κατέληξε η Περιφερειάρχης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του τόνισε: «Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας, με στόχο την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί παρά να είναι κοινή. Θα πρέπει να εμπλέκει τους πάντες: την Πολιτεία, την επιχειρηματική κοινότητα και βεβαίως την Αυτοδιοίκηση.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών εργάζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόσο μέσω αυτόνομων πρωτοβουλιών, όσο και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημείο αναφοράς σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων, η δραστηριότητα της οποίας ενέπνευσε – αν θέλετε – και τη θεσμοθέτηση των Βραβείων.

Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δει τη Θερμοκοιτίδα μας να λειτουργεί ως «φυτώριο» επιχειρηματικότητας. Ένα φυτώριο στο οποίο ανθίζουν νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Ιδέες που βρίσκουν όχι απλώς ένα φιλόξενο χώρο, αλλά και ουσιαστική ενθάρρυνση, στήριξη και καθοδήγηση.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί το ΕΒΕΑ ήταν το πρώτο Επιμελητήριο που ανέλαβε και υλοποίησε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ο θεσμός που ξεκινά σήμερα, έχει σκοπό να υπηρετήσει ακριβώς αυτή την προσπάθεια και με χαρά, βλέπουμε ότι αυτή η κινητοποίηση αρχίζει να πιάνει τόπο.

Πλέον, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2016 μεταξύ μαθητών, οι μισοί έφηβοι στην Ελλάδα (48,5%) επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Και μόλις το 14% επιθυμεί μια θέση στο Δημόσιο. Είμαστε, λοιπόν, σε καλό δρόμο».

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν είναι:

1o βραβείο: Advantis Medical Imaging 10.000 ευρώ

Ανάπτυξη του cloud-based λογισμικού Brainance™, για την επεξεργασία εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας (MRI) εγκεφάλου από την ιατρική κοινότητα

2ο βραβείο: ARDUStech 5.000 ευρώ

Μικροενθυλακωμένο Ελαιόλαδο σε σκόνη

3ο βραβείο (ισοβαθμία) : Α. Easyexports 3.000 ευρώ

The LinkedIn for trade partners

Β. NESER Engineering 3.000 ευρώ

Σύστημα μείωσης αερίων ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιονδήποτε κινητήρα εσωτερικής καύσης

ΕΠΑΙΝΟΙ

CrossMobile: Εργαλείο συγγραφής εφαρμογών για κινητές συσκευές, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο ανάπτυξης και διατηρώντας την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος

UREVAL: Ένα μοναδικό πακέτο μοντέρνων αναλυτικών υπηρεσιών για την αγορά ακινήτων, οι οποίες παρέχουν στην πράξη αποτελέσματα υψηλής ποιότητας

Mermix: Μια νέα, επαναστατική υπηρεσία, η οποία ενώνει αγρότες, με διαθέσιμα και κοντινά σε αυτούς αγροτικά μηχανήματα, μέσω μιας online κοινότητας

G.A.I.T. : Gait Assistive Integrated Training: Καινοτόμος τρόπος θεραπείας στην όρθια θέση για άτομα με εκτεταμένη αδυναμία στήριξης και βάδισης

ECHO1: Συσκευή ανάγνωσης μουσικών κειμένων για άτομα με προβλήματα όρασης

Geomiso: Το πρώτο παγκοσμίως «2 σε 1» λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και σχεδιασμού, που ενσωματώνει πλήρως σε μία ενιαία λύση τις τεχνολογίες CAD και CAE

NableSolutions: Ανάπτυξη της υπηρεσίας Assistant Airport που παρέχει βοήθεια στα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα αεροδρόμια.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας