Τετάρτη - 22 Νοεμβρίου 2017

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στην τιμή των 700.000$ πουλήθηκε η μπλε κιθάρα "Cloud" του Prince σε δημοπρασία έπειτα από μία τρελή κούρσα προσφορών ενώ σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien αποτελεί το υψηλότερο ποσό πώλησης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την κιθάρα ενός διασήμου.

77 χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου όπου όλοι ξύπνησαν με τον ήχο των σειρήνων. Ο πόλεμος είχε κηρυχτεί. Οι Έλληνες στρατιώτες πολεμούν με απαράμιλλο ηρωισμό τους Ιταλούς στα βουνά της Αλβανίας και η Σοφία Βέμπο γίνεται η φωνή του έθνους που εμψυχώνει τους στρατιώτες στο μέτωπο και συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Το νέο album της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Carla Bruni, κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες με τίτλο "French Touch" λίγο πριν την έναρξη της παγκόσμιας μουσικής της περιοδείας με αφετηρία την Αθήνα!

Μπορεί ο John Lennon να τραγουδούσε "Let it be", η Yoko Ono όμως φαίνεται πως έχει αντίθετη άποψη αφού ανάγκασε μία πολωνική εταιρία αναψυκτικών να αλλάξει το όνομα σειράς ποτών που είχε λανσάρει με το όνομα "John Lemon".

Φαίνεται πως η μουσική των Radiohead επηρέασε δημιουργικά τον κόσμο του μπαλέτου και συγκεκριμένα την ολλανδική ομάδα σύγχρονου χορού: Nederlands Dans Theater (NDT) η οποία δημιούργησε μία χορογραφία εμπνευσμένη από τη μουσική του συγκροτήματος.

Ένα εργοστασιακό λάθος ήταν η αφορμή ώστε οι θαυμαστές της Beyoncé να μυηθούν στους ήχους της punk rock μουσικής!

Το τραγούδι "She’s A Rainbow" μοιάζει με το κρυμμένο στολίδι του album των γερόλυκων , "Their Satanic Majesties Request", το οποίο κυκλοφόρησε το 1967 και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δικαιωθεί αφού δεν έχει παιχτεί ποτέ ζωντανά.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως o γνωστός μουσικός κρεμάστηκε...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας