Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Με αιχμή τα αγροτεμάχια το νέο σχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ

Με αιχμή τα αγροτεμάχια το νέο σχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ

Πώς θα αντισταθμιστούν οι απώλειες από τα αστικά ακίνητα.

Το σχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ, που θα ισχύσει από το 2018, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Realnews, ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα προβλέπει την οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών σε ολόκληρη την επικράτεια αλλά και την κλιμακωτή αύξηση στις αξίες των αγροτεμαχίων.

Στόχος της αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια είναι να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τα αστικά ακίνητα και να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 2,65 δισ. ευρώ, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος.

Έτσι, σε κάποιες περιοχές οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα με την εφαρμογή κλιμακωτού συντελεστή φορολόγησης.

Τα αγροτεμάχια υψηλής αντικειμενικής αξίας στα οποία θα εφαρμοστούν μεγαλύτεροι φορολογικοί συντελεστές προς το παρόν έχουν εντοπιστεί στις εξής περιοχές:

- Μεγάλες εκτάσεις στην Αττική, κυρίως στην παραλιακή ζώνη

- Στη Χαλκιδική

- Στα τουριστικά νησιά όπως Πάρος, Μύκονος. Κρήτη, Σαντορίνη κ.ά

- Όσα βρίσκονται σε παραθαλλάσιες περιοχές

Οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του 2017 και η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ - βάση σχεδίου – θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2018.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας