Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 25 May 2017 12:15

Γεννηματά: Σόιμπλε και Τσίπρας μας έχουν κλείσει σε μία κατσαρόλα και θα βράζουμε όσο υπάρχει νερό

Γεννηματά: Σόιμπλε και Τσίπρας μας έχουν κλείσει σε μία κατσαρόλα και θα βράζουμε όσο υπάρχει νερό

Το λάθος του πρωθυπουργού ήταν που απεμπόλησε την απόφαση του 2012 για τη μείωση του χρέους, επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αίθουσα Σύνταξης

Σκληρή γλώσσα για την τακτική της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους χρησιμοποίησε η κυρία Γεννηματά. Θα έχουμε επιτροπεία και λιτότητα μέχρι και τα εγγόνια μας, είπε και προσέθεσε: «Σόιμπλε και Τσίπρας μας έχουν κλείσει σε μία κατσαρόλα και θα βράζουμε όσο υπάρχει νερό».

Το λάθος του πρωθυπουργού ήταν που απεμπόλησε την απόφαση του 2012 για τη μείωση του χρέους, συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει πλεονάσματα επειδή υπεροφορολογεί τους πολίτες και κόβει τις δαπάνες του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε παραμύθι τα αντίμετρα και επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση για την κοινωνία και την οικονομία.« Εμείς προκαλούμε την κυβέρνηση: αφήστε τα αντίμετρα και δώστε το κοινωνικό μέρισμα» πέταξε το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει επιδιώξει συνεργασία η Φώφη Γεννηματά μίλησε για το πιο... σύντομο ανέκδοτο και πλήρη ανικανότητα στη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα στο τέλος οι βουλευτές της πλειοψηφίας να λένε σε όλα ναι.

«Η εξουσία είναι συγκολητική ουσία για τη δήθεν αριστερά» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη θλίψη της που είδε στη βουλή κυβερνητικά στελέχη να χασκογελούν την ώρα που ψήφιζαν επώδυνα μέτρα.

Το τόνο σε αυτή την κυβέρνηση τον δίνουν οι ακροδεξιοί, κλιμάκωσε την επίθεσή της στην κυβέρνηση για το θέμα του Τεμένους.

«Ποτέ δεν μου ζήτησε συνεργασία, ποτέ δεν μου τηλεφώνησε για κυβερνητική συνεργασία» τόνισε (αναφερόμενη και στα γεγονότα του 2015) και εξέφρασε τη δυσφορία της για τις διαρροές και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, ακόμη και των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Σε ερώτηση για το ποιους αφορά το κάλεσμα για το νέο κόμμα απάντησε πως αφορά τους πάντες (Ποτάμι, Ώρα Αποφάσεων κοκ) εκτός από εκείνους που βρήκαν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτούς η πόρτα είναι κλειστή, ξεκαθάρισε. Σχετικά με τον νέο αρχηγό επανέλαβε ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.

Διατύπωσε και τη δυσαρέσκειά της και για τα θέματα ασφαλείας που έχουν προκύψει από τις συνεχείς επιθέσεις αναρχικών σε βάρος των κομματικών γραφείων και την ανοχή της κυβέρνησης.

«Η λύση για τη χώρα μόνο μέσα από εκλογές μπορεί να προκύψει, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει μετά» απάντησε σε ερώτηση για το αν υπάρχει φως στο τούνελ. «Χρειάζεται εθνικό σχέδιο και ισχυρή κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και λαϊκή υποστήριξη» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας