Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 25 May 2017 14:05

Μητσοτάκης: Δεν είστε κυβέρνηση αλλά πολιτικός στρατός ατάκτων. Μας πάτε πολλά βήματα πίσω

Μητσοτάκης: Δεν είστε κυβέρνηση αλλά πολιτικός στρατός ατάκτων. Μας πάτε πολλά βήματα πίσω

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή διευθυντών άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αίθουσα Σύνταξης

Με αφορμή τα «μπρος-πίσω» για το θέμα των Πανελλαδικών την κατάργηση των οποίων ανακοίνωνε τη μια ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας και την επόμενη την έπαιρνε πίσω ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που «δεν είναι κυβέρνηση αλλά πολιτικός στρατός ατάκτων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή αναστάτωση στο χώρο της παιδείας χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «έναν κρίκο σε μια σπασμένη αλυσίδα προχειρότητας».

«Το νομοσχέδιο αυτό μας πάει πολλά βήματα πίσω» είπε ο κ. Μητσοτάκης ψέγοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ενώ ήξερε εδώ και πέντε μήνες την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση των Μπαλτά-Κουράκη φέρνει τώρα νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος.

«Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ιδεατά στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην απαγορευμένη για εσάς αξιολόγηση φέρνετε νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα και την επετηρίδα. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει γνώσεις πληροφορικής;» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αντί να πηγαίνουμε το σχολείο μπροστά πηγαίνουμε σε λογικές του περασμένου αιώνα
δίνετε μάχες οπισθοφυλακής όπως και σε άλλα θέματα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος δεν σας ανήκει ανήκει στους πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεργαστεί «με μια κυβέρνηση που συντηρεί τον κρατισμό και δεν μπορεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκής αναφέρθηκε τέλος στην υπόθεση του τεμένους αρχικά χαρακτηρίζοντας «φάρσα» την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από τους ΑΝΕΛ «ενώ ο υπουργός τους το υπογράφει».

Η κριτική του κ. Μητσοτάκη εστιάστηκε στη διάταξη που επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν αυτό το νομικό πρόσωπο (σ.σ. του τεμένους) χωρίς να διασφαλίζεται ο έλεγχος στην πηγή αυτή. «Να αποσύρετε τη σχετική διάταξη ή να την τροποποιήσετε ώστε να επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους» έκλεισε την παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας