Πέμπτη - 27 Απριλίου 2017
21:59

Αθήνα

Sunday, 23 April 2017 21:05

ΑΕΚ για να μην ξεχνιόμαστε!

0 - 2

88' Αραούχο
96' Μουλόπουλος (αυτογκολ)
ΑΕΚ για να μην ξεχνιόμαστε!

Οδυνηρή υπενθύμιση στον Λεβαδειακό ότι… γυρνά ο τροχός έκανε η ΑΕΚ! Με τον Αραούχο να πυροβολεί ξανά η «Ένωση» εκδικήθηκε τις δηλώσεις Κομπότη προ 4ετίας κι έσπρωξε τους Βοιωτούς στον υποβιβασμό (2-0)

Αίθουσα Σύνταξης

Την αγωνιστική της αντεπίθεση με την εξόφληση ενός παλιού… γραμματίου συνδύασε η ΑΕΚ.

Υπενθυμίζοντας στον Γιάννη Κομπότη ότι γυρνάει ο τροχός, η «Ένωση» επικράτησε 2-0 και έδωσε στον Λεβαδειακό το σπρώξιμο που τον έστειλε οριστικά στη Football League.

Χάρη στον εκπληκτικό Αραούχο (που μπήκε αλλαγή στο 76’ και έντεκα λεπτά αργότερα πέτυχε ένα ακόμη γκολ) οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν τη νίκη που κλείδωσε οριστικά την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Το αυτογκόλ του Μουλόπουλου στις καθυστερήσεις σφράγισε τη μοίρα των γηπεδούχων, που έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες και φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Βράνιες (σε μια φάση πάντως που έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ).

Μέτρια η εμφάνιση των παικτών του Χιμένεθ, που ζήτησαν επίσης πέναλτι σε τράβηγμα του Μεντί στον Πέκχαρτ και έστω και χωρίς να εντυπωσιάσουν, πήραν τη νίκη-ντόπα ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Σαν υποχρέωση απ’ αυτές που πολύ θα ήθελες να αποφύγεις, αλλά είναι αναγκαίο να εκπληρώσεις ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ. Αν και ήταν σοβαρή και δεν έδειξε αδιάφορη, η «Ένωση» σκεφτόταν ολοφάνερα τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Και φρόντιζε σήμερα να κάνει απλώς τα απαραίτητα. Αφού απέφυγαν λοιπόν τον κίνδυνο στο ξεκίνημα (όταν ο Σίλβα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά έπεσε με τζαρτζάρισμα κι όχι χρήση του χεριού από τον Βράνιες) και ένα βολέ του Καραμπουέ έγλειψε το δοκάρι, οι παίκτες του Χιμένεθ αντιμετώπισαν συντηρητικά το παιχνίδι.

Μπορεί λοιπόν να μην κινδύνευαν περαιτέρω -πέρα από δυο καλές εκτελέσεις φάουλ του Σουμπίνιο- ωστόσο δεν απειλούσαν κιόλας την αντίπαλη εστία. Διότι εκτός μιας φάσης στο ξεκίνημα με τον Πέκχαρτ (όπου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Τσέχος κοντρόλαρε με το χέρι πριν βγει απέναντι στον Ναμάσκο) δεν έφτιαξαν ευκαιρίες. Δεν έδειξαν ικανοί να διασπάσουν το αμυντικό τείχος των γηπεδούχων. Και η επιθετικότητά τους στο πρώτο 45λεπτο εξαντλήθηκε σε μια ατομική ενέργεια και σουτ του Γαλανόπουλου που πέρασε πάνω από την εστία.

Βέβαια υπήρχε και δεν ήταν καθόλου αμελητέα η δικαιολογία της ανομοιογένειας. Εξάλλου οι 8 από τους 11 της σημερινής ενδεκάδας δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί. Έστω κι έτσι όμως, δεν ήταν πολύ τιμητικό για την ΑΕΚ ότι η πρώτη τελική στην εστία έγινε (με ένα σουτ του Βάργκας) στο 51’. Ούτε ότι νωρίτερα γλίτωσε σε δυο περιπτώσεις το γκολ, με τους Καραμπουέ και Σίλβα να βγαίνουν φάτσα με τον Ανέστη και είτε λόγω… άγχους, είτε λόγω Βράνιες (που άσκησε πίεση στη δεύτερη περίπτωση) να κάνουν άσχημα σουτ. Ακόμη κι αν καθυστέρησε πάντως, η «Ένωση» βρήκε τον τρόπο να γίνει απειλητική: Με ένα δυνατό σουτ του Γιόχανσον, που ανάγκασε τον Ναμάσκο σε δύσκολη απόκρουση.

Βλέποντας όλα αυτά, ο Χιμένεθ επεδίωξε να φρεσκάρει την ομάδα του. Έριξε στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο αντί του αρνητικού Μπακασέτα. Και θα μπορούσε να δει την ομάδα του να προηγείται -έστω και με αυτή την εικόνα- αν ο διαιτητής έβλεπε το τράβηγμα του Μεντί στη φανέλα του Πέκχαρτ σε μια από τις πολλές εκτελέσεις κόρνερ. Ενώ όμως πίεζε (έχοντας και τον Αλμέιδα πλέον στο γήπεδο) κι έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Βινίσιους, η ΑΕΚ παραλίγο να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Ευτυχώς όμως για ‘κείνη, ο Νιασέ σπατάλησε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, που μπορεί και να κόστισε μια κατηγορία στον Λεβαδειακό.

Γιατί ο διαιτητής δεν είδε χέρι του Βράνιες (σε μια φάση πάντως που έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Σίλβα). Στη συνέχεια ήρθαν τα δυσάρεστα μαντάτα από το Καυταντζόγλειο, που έκαναν υποχρέωση των Βοιωτών τη νίκη για να σωθούν. Και λίγο αργότερα ήρθε ο… Αραούχο: Για να τους δώσει τη χαριστική βολή και μ' ένα ακόμα υπέροχο τελείωμα -από ασίστ του Χριστοδουλόπουλου- να σφραγίσει οριστικά τον υποβιβασμό των γηπεδούχων. Αυτόν που απέκτησε ακόμα πιο δραματικό τόνο στις καθυστερήσεις, όταν ο Μουλόπουλος έριξε τους τίτλους τέλους με αυτογκόλ σε απόκρουση του Ναμάσκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μεντί, Νιασέ, Καραχάλιος, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Λάτσι (69’ Μαχαίρας), Σίλβα

AEK: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας, Μπακασέτας (61’ Χριστοδουλόπουλος), Αραβίδης (75’ Αραούχο), Πέκχαρτ (67’ Αλμέιδα)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (Χωρητικότητα: 6.500)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας