Κυριακή - 11 Ιουνίου 2017
Sunday, 04 June 2017 21:02

Έσπασε καρδιές ο Ολυμπιακός 64-62 τον Παναθηναϊκό

3ος Τελικός Basket League Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Χωρητικότητα: 14.940)

64 - 62

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-33, 43-43, 64-62

Έσπασε καρδιές ο Ολυμπιακός 64-62 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 και πάει στο ΟΑΚΑ με ψυχολογία στο φουλ να παλέψει για το 3-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Παναγιώτης Φάκος

Ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ο Παναθηναϊκός που ακούμπησε το break σε ένα ματς θρίλερ από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες απόψε λέγονταν Τζέιμς και Σίγκλετον που σε δύο κρίσιμες φάσεις δεν κατάφεραν να δώσουν το εύκολο καλάθι στους "πράσινους".

Ο Ολυμπιακός από την μεριά του βρέθηκε ακόμα και στο -10 στο παιχνίδι αλλά δεν το έβαλε κάτω και με τον μαγικό τρόπο που ξέρει μόνο αυτός έκανε τον άνω κάτω και στο τέλος πήρε την μπουκιά από το στόμα του Παναθηναϊκού επικρατώντας με 64-62 χάρη στον μεγάλο Μιλουτίνοφ και τον Παπανικολάου αλλά και την ψυχή του "Kill Bill".

Πως κύλησε το παιχνίδι

Σε ίδιο σχήμα με αυτό του ΟΑΚΑ πήγε ο Τσάβι Πασκουάλ με Μπουρούση, Κάλαθη, Σίγκλετον, Φελντειν και Ρίβερς. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να ρίξει στο παρκέ 4 Έλληνες Παπανικολάου, Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ.

Ο Σφαιρόπουλος φαίνεται πως διάβασε καλά αυτή τη φορά τον Παναθηναικό και είπε στους παίκτες του να πιέζουν τον Μπουρούση ώστε να τον αναγκάσουν σε εύκολα λάθη, καθώς στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ ο Έλληνας σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό.

Πολύ καλά και με καθαρό μυαλό μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Με πολύ καλή άμυνα εξουδετέρωσε Ρίβερς και Καλάθη και στην επίθεση με έναν Γκρίν να είναι φωτιά. Σε καλύτερη μέρα ο Πρίντεζης φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο με βάση την εικόνα του στον 2ο τελικό.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε καλά με την βοήθεια του Σίγκλετον καθώς πέτυχε 2 μεγάλα σουτ στο ξεκίνημα. Μπορεί να είχε μείνει πίσω ο Παναθηναϊκός αλλά δεν το έβαλε κάτω και εκμεταλλευόμενος τα 2/10 τρίποντα που είχε ο Ολυμπιακός στην επίθεση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου 10'.

Η πρώτη περίοδος βρήκε ισόπαλες τις 2 ομάδες (16-16). Η 2η περίοδος ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον Παναθηναϊκός ο οποίος έφτασε ακόμα και στο +7 (18-25) με την είσοδο του Παππά στο παρκέ να δίνει άλλη πνοή στο παιχνίδι. Το σχήμα που είχε επιλέξει ο Σφαιρόπουλος έδωσε την ευκαιρία στους "πράσινους" να παίξουν τον Ολυμπιακό στο τρανζίσιον.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να απαντήσει πατώντας στα λάθη του "χαμένου στο διάστημα" Γκίστ και του Γκάμπριελ κατάφερε να μειώσει στο -3 αλλά έχασε τον Γκρίν οποίος τραυματίστηκε ευτυχώς όχι σοβαρά. Ο Σφαιρόπουλος κατάφερε να ισορροπήσει το σχήμα στα τελευταία 3' της 2ης περιόδου που κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ (34-33) μετά από εύστοχο τρίποντο του Παπανικολάου 1.20" πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το τιμόνι ξανά στο παιχνίδι με +3 από τον Παναθηναϊκό (36-33) κάνοντας ένα 9-0 στο τελευταία λεπτά χάρη τον Μιλουτίνοφ (με 8 πόντους).

Η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού εστιάστηκε πιο πολύ στα καλάθια μέσα από τη ρακέτα τα οποία ήταν 20 πόντους για τον Ολυμπιακό έναντι 10 πόντων για τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ 2ο ημίχρονο ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό με Μπουρούση, Καλάθη, Παππά, Σίγκλετον και Ρίβερς ενώ ο Ολυμπιακός με Σπανούλη, Μάντζαρη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ.

Το πιο Ελληνικό σχήμα του Πασκουάλ έδωσε ανάσες επιθετικά στους "πράσινους" δίνοντας τους το προβάδισμα (36-38).

Ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει τα πατήματα του αλλά δεν μπορούσε να βρει στόχο στα εύκολα σουτ αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αστοχία του Ολυμπιακού και το σκορ έμενε πολύ κοντά. Ο Ολυμπιακός βλέποντας τον Μπουρούση να πηγαίνει στα αποδυτήρια με πρόβλημα στη μέση άσκησε μεγαλύτερη πίεση και πήρε πάλι το κεφάλι στο σκορ (41-40).

Κακό μπάσκετ και από τις 2 ομάδες μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου που βρήκε και τους 2 πάλι ισόπαλους (43-43) με τα λάθη ξανά του Γκάμπριελ και του Γκιστ έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να φέρει το ματς στα ίσα!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις 7 πόντους στα τελευταία 20 λεπτά 2ης και 3ης περιόδου πράγμα που έδωσε το πλεονέκτημα στο Παναθηναϊκό να πάρει προβάδισμα με +5 πάλι.

Επιτέλους ο Ολυμπιακός ξεκόλλησε στα τρίποντα με τον Παπέτρου στα 8 λεπτά της 4ής περιόδου που μείωσε στους -2 (46-48). Η απάντηση ήρθε από τον Τζέιμς με 2 εύστοχα τρίποντα έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +6.

Ο Δεσλής χρέωσε με τεχνική ποινή τον Παπανικολάου ο οποίος δίκαια διαμαρτυρήθηκε για το φάουλ που του χρεώθηκε εναντίον στον Γκίστ.

Τα αίματα άναψαν στο ΣΕΦ με κόσμο και παίκτες να διαμαρτύρονται για την διαιτησία με τα νεύρα μόνο καλό να μην κάνει στον Ολυμπιακό με απόδειξη το 5-15 στα πρώτα 5' της 4ης περιόδου με τον Παναθηναϊκό να φτάνει για πρώτη φορά στο +10.

Σπανούλης και Μάντζαρης έβαλα ξανά στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό με 2 διαδοχικά τρίποντα μαζεύοντας τη διαφορά στο -4 (54-58) 4' πριν το τέλος.

Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης έδωσαν φόρα στον Ολυμπιακό με τον 2ο να πετυχαίνει ένα τεράστιο τρίποντο για να φέρει τον Ολυμπιακό στο -1 (61-62).

Τα λάθη του Τζέιμς στα τελευταία 2' έφεραν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην 4η περίοδο τον Ολυμπιακό μπροστά (63-62) 31" πριν το τέλος.

Ο Σίγκλετον είναι ο μοιραίος παίκτης για τον Παναθηναϊκό στην τελευταία επίθεση του έκανε βήματα δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει το +2 13.1" πριν το τέλος.

Ο Τζέιμς ήταν ο 2ος μοιραίος για τους "πράσινους" όταν η άμυνα του Ολυμπιακού κοιμήθηκε σε επαναφορά και αστόχησε μόνος του κάτω από το καλάθι γράφωντας το τελικό 64-62.

Πραγματικά ο Ολυμπιακός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς φαινόταν κατώτερος του Παναθηναϊκού είχε πραγματικά "τα άντερα" όπως είπε και ο Παπανικολάου να γυρίσει ένα παιχνίδι που είχε βρεθεί μέχρι -10 πόντους πίσω.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

OLYMPIAKOS BC: Παπαπέτρου 8 (1), Μιλουτίνοφ 14, Πρίντεζης 10 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 5 (1 τρίπ., 7 ασ.), Γκριν 6 (2), Μπιρτς 1, Γιανγκ 7, Ουότερς, Αγραβάνης 4, Παπανικολάου 6 (6 ριμπ., 4 ασ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS: Σίνγκλετον 7 (1), Ρίβερς 8 (2), Φελντέιν 4, Μπουρούσης 2, Καλάθης 11 (1), Τζέιμς 16 (3), Φώτσης, Παππάς 4, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 6 (2)

Γήπεδο: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Χωρητικότητα: 14.940)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας