Πέμπτη - 27 Απριλίου 2017
22:02

Αθήνα

Sunday, 23 April 2017 21:10

Έτοιμος για Τούμπα ο Παναθηναϊκός

86' Μολίνς

1 - 0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 86' Μολίνς
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Έτοιμος για Τούμπα ο Παναθηναϊκός

Νίκησε Ατρόμητο και πάει... Τούμπα! Ο Παναθηναϊκός με το παρθενικό γκολ του Μολίνς (86'), επικράτησε 1-0 των Περιστεριωτών και στρέφει το βλέμμα του στον ημιτελικό της Πέμπτης. Ανησυχία για Ζέκα.

Αίθουσα Σύνταξης

Ένας Παναθηναϊκός που χρειαζόταν το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο κυρίως για να βρει ρυθμό ενόψει Τούμπας, κατάφερε έστω και πολύ δύσκολα να επικρατήσει των Περιστεριωτών με 1-0, χάρη στο πρώτο γκολ του Μολίνς (86') με την πράσινη φανέλα.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων αγώνων, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά νωχελικός, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές, ο Μπεργκ μπήκε περισσότερο στο παιχνίδι και τελικά δικαιώθηκε για την πίεση στην αντίπαλη περιοχή στο 86', όταν ο Μολίνς κέρδισε την κόντρα από τον Θεοδωράκη (που έκανε απόλυτα πετυχημένο επαγγελματικό ντεμπούτο) και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δοκάρι είχε ο Χατζηγιοβάνης στο 80' σε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής.

Παρ' όλα αυτά, τα χαμόγελα για τον Παναθηναϊκό «πάγωσαν» στο 87', όταν ο Ζέκα έδειξε να έχει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού και πέρασε εκτός αγώνα, με την αγωνία για τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στα ύψη.

Το ματς

Με το ματς να μην έχει κάποιο σοβαρό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες (για τον Ατρόμητο κανένα απολύτως) και με τον Παναθηναϊκό να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού το δεύτερο ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν δεδομένο ότι θα επηρέαζε και τη μορφή του αγώνα.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν την ίδια ενέργεια που είχαν στους προηγούμενους εντός έδρας αγώνες και μάλλον φάνηκαν... σκουριασμένοι από τη διακοπή του πρωταθλήματος, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονταν στην καλύτερη αγωνιστική τους στιγμή.

Την ίδια στιγμή ο απελευθερωμένος από κάθε άγχος και πίεση Ατρόμητος, χωρίς να έχει κλειστεί ιδιαίτερα, έβγαινε με ευκολία στις αντεπιθέσεις, γεγονός που ευνοούσε η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Ντάουντα και Ντιγκινί.

Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Περιστεριώτες στο 14', όταν ο Ντιγκινί έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά με εκπληκτική επέμβαση ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι άρχιζαν να δηλώνουν την παρουσία τους από το 30' και μετά και κυρίως με τον Εμποκού, που ήταν το Α και το Ω στη δημιουργία των «πρασίνων», κυρίως γιατί ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο ορεξάτος της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μάλιστα, μέχρι τη λήξη του α' μέρους, οι «πράσινοι» έκαναν δύο ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Θεοδωράκη, που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Συγκεκριμένα, στο 33' ο Μπεργκ έκανε το σουτ από διαγώνια θέση, αφού είχε αποφύγει τον Φυτανίδη, με τον 20χρονο γκολκίπερ να λέει «όχι» στον Σουηδό ενώ στο 37' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την προσπάθεια του συμπαίκτη του, Κυριακίδη, να απομακρύνει, αποσοβώντας το αυτογκόλ.

Στο β' μέρος, αν μη τι άλλο, ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ πιο ενεργητικός, πιο ορεξάτος και πιο δραστήριος ώστε να πετύχει ένα γκολ που θα του έδινε πολύ μεγάλο προβάδισμα για το τρίποντο. Κλωναρίδης, Εμποκού, Μπεργκ και ο Κουλιμπαλί που «κατάπινε» μόνος του όλη τη δεξιά πτέρυγα, προκαλούσαν συνεχώς κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή.

Ωστόσο, σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε, είτε ο Θεοδωράκης ήταν πολύ σταθερός είτε οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν άστοχοι. Την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος έδειχνε συμβιβασμένος με την ισοπαλία, αφού οι λίγες αντεπιθέσεις που βγήκαν στο α' ημίχρονο, δεν ήταν δυνατόν να βγουν στο β' 45λεπτο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» έβαλε όλο τον Ατρόμητο στην περιοχή του και προσπαθούσε να πετύχει το γκολ. Στο 79' ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήρε περισσότερο ύψος από αυτό που ήθελε ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, περνώντας πάνω από την εστία που υπερασπιζόταν ο Θεοδωράκης.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης, που σε ακόμα ένα ματς είχε θετική παρουσία για όσο αγωνίστηκε, έπιασε έναν... κεραυνό εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Τελικά στο 86' οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ και δικαιώθηκαν για τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση προς τα καρέ των φιλοξενούμενων.

Ο Εμποκού με τέλεια κάθετη βρήκε τον Μπεργκ, ο Σουηδός έστρωσε την μπάλα στον Μόλινς που πήρε την κόντρα από τον Θεοδωράκη και σε κενή εστία, δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος – Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου (76' Λουντ), Χουλτ – Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουμάλ (55' Μολίνς), Εμποκού – Κλωναρίδης (72' Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης – Κυριακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης – Μανιάτης (74' Νάτσος), Μπάγκα – Ούμπιντες, Τόνσο (66' Λημνιός), Ντιγκινί (84' Πλατέλλας) – Ντάουντα

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης (Χωρητικότητα: 16.000)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας