Κυριακή - 11 Ιουνίου 2017
Saturday, 03 June 2017 23:44

Η "Βασίλισσα" δεν παρέδωσε τον θρόνο της!

Τελικός Champions League 2017 Millennium Stadium (Χωρητικότητα: 74.500)
27' Μάτζουκιτς

1 - 4

20' 64' Ρονάλντο
61' Κασεμίρο
90' Ασένσιο
3-4-1-2
4-3-3
    46%
  • 11
  • 1
  • 5
  • 23
    Κατοχή Ευκαιρίες Κόρνερ Κίτρινες κάρτες Φάουλ
    54%
  • 18
  • 1
  • 4
  • 18
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 27' Μάτζουκιτς
REAL MADRID: 20' 64' Ρονάλντο, 61' Κασεμίρο, 90' Ασένσιο
Η "Βασίλισσα" δεν παρέδωσε τον θρόνο της!

Άξια η Ρεάλ κράτησε το τίτλο που κουβαλάει από τον τελικό του 2016 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και κρατάει το τρόπαιο σε Ισπανική κατοχή σπάζοντας την κατάρα και γίνεται η πρώτη ομάδα που κάνει το back to back στο Champions League.

Παναγιώτης Φάκος

Ξανά σε τελικό βρέθηκε η «Γηραιά Κυρία» από το 2015 που δέχθηκε την ήττα από το άλλο «μεγάλο» όπλο της Ισπανίας, τη Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την πλευρά της έφτασε σε έναν ακόμη τελικό (15ο συνολικά) από το 2016 και έβαλε στη συλλογή της το 12ο τρόπαιο της. Επιπλέον ήθελε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κάνει στο Champions League το back to back και να «σπάσει την κατάρα» και το κατάφερε.

Τον τελικό άνοιξαν οι Black Eyed Peas σε μια ωραία εκδήλωση που ετοίμασαν στο Κάρντιφ.

Ο Ίαν Ράς φέρνει το τρόπαιο στο γήπεδο.

Ένα τελικός αλλιώτικος από τους άλλους. Συνήθως βλέπεις ότι οι ομάδες σε τελικό μπαίνουν στο παιχνίδι πιο χαλαρές ψάχνοντας να βρουν τα πατήματα τους και τα λάθη τον αντιπάλων. Ο τελικός του Κάρντιφ δεν ήταν όμως ένας κλασσικός τελικός.

Πιο έτοιμη και σωματικά και νοητικά για τελικό μπήκε η Γιουβέντους στο γήπεδο ενώ η Ρεάλ έδινε χώρο στους Ιταλούς και περίμενε. Ένα σουτ του Ιγκουαίν στο 6' ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Γιουβέντους αλλά και για το ματς. Η κατοχή ήταν για την Γιουβέντους και η Ρεάλ έδειχνε να μην μπορεί να ξεσπάσει. Αλλά όπως λέει και ο λαός τα φαινόμενα απάτούν, ο Ζινεντίν Ζιντάν δικαιώθηκε με την επιλογή του Ίσκο καθώς αυτός ήταν που στο 20' έδωσε την ασίστ στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έγραψε το 0-1 με ωραίο σουτ στην γωνία του Μπουφόν και έφτασε τα 11 γκολ του Λίονελ Μέσι.

Δεν φάνηκε να τα χάνει η Γιουβέντους όμως και από το 23' φαινόταν σαν να παίζει λες και ήταν το παιχνίδι στο 80' παραλίγο να το πληρώσει καθώς σε μια φάση στο 24' η Ρεάλ βρήκε ανοιχτή την άμυνα της Γιουβέντους αλλά δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Στο 27' όμως φαίνεται πως δικαιώθηκαν και οι παίκτες τις Γιουβέντους καθώς η μπάλα φτάνει στο Μάτζουκιτς εκείνος με πλάτη στο τέρμα θα κάνει ένα ανάποδο ψηλοκρεμαστό σουτ το οποίο ξεγέλασε όλους ακόμα και τον Νάβας και κατέληξε στα δίχτυα κάντοντας το 1-1 και πετυχαίνωντας ίσως το καλύτερο γκολ που έχουμε δει σε τελικό.

Από την άλλη η Ρεάλ ούτε αυτή φάνηκε να τα χάνει και άρχισε να πιέζει για ένα 2ο γκολ αλλά στο 32' ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Άμεση απάντηση από την Γιουβέντους που βγήκε στην κόντρα με τον Ράμος να σταματά με φάουλ τον Ντιμπάλα πριν μπει στην μεγάλη περιοχή.

Πάνω κάτω η μπάλα σε έναν τελικό γεμάτο θέαμα και φάσεις από την αρχή της αναμέτρησης.

Από το 38' και μετά έπεσε κάπως ο ρυθμός του παιχνιδιού όπως ήταν λογικό γιατί δεν είναι δυνατόν ένας τελικός να κρατιέται σε τρελό ρυθμό σε όλη την διάρκεια και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι το σπουδαίο εκτός από κάποια δυνατά φάουλ και κάποιες όμορφες μονομαχίες μεταξύ των καλύτερων ακραίων για το 2017 Μαρσέλο και Άλβες.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο μέρος και για τις 2 ομάδες. Σε πιο χαλαρό τεμπο μπήκαν Ρεάλ και Γιουβέντους στον αγωνιστικό χώρο.

Με την πρώτη φάση στο 2ο ημίχρονο να γίνεται στο 47' με τον Ίσκο να μπαίνει στην περιοχή και τον Καρβαχάλ να τον σταματά σεμιναριακά!

Μέχρι το 60' βλέπαμε ένα άχαρο και γεμάτο λάθη παιχνίδι με την Γιουβέντους να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και το πλήρωσε ένα λεπτό ακόμα μετά από μια φάση μέσα στην περιοχή της Γιουβέντους η μπάλα βγαίνει έξω και καταλήγει στα πόδια του Κασεμίρο εκείνος χωρίς να το σκεφτεί θα κάνει το σουτ η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν και θα στείλει την Γιουβέντους στο καναβάτσο.

Το χτύπημα ήταν δυνατό για την Γιουβέντους που αυτή τη φορά τα χάνει μετά το γκόλ και στο 64' φάνηκε αυτό καθώς Μπονούτσι και Κιελίνι θα χάσουν τον Μόντριτς που εκείνος με υπέρ προσπάθεια θα βγάλει την μπαλιά στο πέναλτι και εκεί είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θα σπρώξει την μπάλα στο τέρμα και θα γράψει το 1-3 και θα αρχίσει να διώχνει τις ελπίδες από τα πρόσωπα της Γιουβέντους.

Μια Γιουβέντους που ανεξήγητα μπήκε στο 2ο ημίχρονο φοβισμένη περιμένοντας την Ρεάλ. Ο Ντιμπάλα είχε χαθεί από το παιχνίδι, ο Σάντρο δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα να μην μπορεί η μπάλα να φτάσει στο Ιγκουαίν και έτσι ήταν λες και έπαιζε μόνο η άμυνα της Γιουβέντους κόντρα στην Ρεάλ.

Από εκεί και έπειτα τα πόδια της Ρεάλ λύθηκαν και τα πόδια της Γιουβέντους κόπηκαν.

Στο 80' ο Ρονάλντο θα βγάλει μια μπαλιά ακριβείας στον Μπέιλ με τον Κιελίνι να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα.

Στο 84' Ο Κουαντράντο θα δει την υπερβολική 2η κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Ράμος το όποιο ήταν για όσκαρ!

Εκεί έσβησαν όλες οι ελπίδες για ανατροπή της Γιουβέντους.

Στο 90' ο Ασένσιο θα δώσει την χαριστική βολή στη "Γηραιά Κυρία" με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Μπουφόν έπειτα από μια ηρωική ενέργεια του Μαρσέλο.

Η Γιουβέντους θα αντικρίσει την 7η ήττα της σε τελικό του Champions League, ενώ η Ρεάλ θα σπάσει την κατάρα και θα κάνει το back to back για πρώτη φορά στο Champion League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Άλβες, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

REAL MADRID: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά, Κ. Ρονάλντο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπιρχ (Γερμανία)

Γήπεδο: Millennium Stadium (Χωρητικότητα: 74.500)

Στιγμιότυπα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας