Τρίτη - 06 Ιουνίου 2017
Thursday, 01 June 2017 23:01

Το πήρε αντρίκια ο Παναθηναϊκός

2ος Τελικός Basket League ΟΑΚΑ Κλειστό (Χωρητικότητα: 21.098)

84 - 80

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 41-39, 59-53, 84-80

Το πήρε αντρίκια ο Παναθηναϊκός

Δεν έκανε το 2-0 ο Ολυμπιακός κόντρα σε ένα Παναθηναϊκό που παραλίγο να αυτοκτονήσει αλλά με καθοριστικούς ειδικά στο τέλος τους Μπουρούση και Παππά, ο Παναθηναϊκός νίκησε στην έδρα του (84-80), κάνοντας το 1-1.

Παναγιώτης Φάκος

Ο Πασκουάλ πήγε σε εκπλήξεις καθώς ξεκίνησε ο Ρίβερς μαζί με τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, Φελντέιν και Καλάθη. Από την μεριά των "ερυθρόλευκων", η τεράστια απώλεια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είχε τον Γκριν αντικαταστάτη του μαζί με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπαπέτρου και Μάντζαρη.

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να παίρνει κεφάλι από νωρίς, με τους «ερυθρόλευκους» να μην είχαν σχεδόν καθόλου δημιουργία και πήγαιναν μόνο σε ατομικές ενέργειες. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με το ματς να γίνεται πιο σκληρό και αργό πράγμα που ήταν αρκετά βολικό για τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" μέσα από την άμυνά τους και χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα, ισορρόπησαν την κατάσταση στα 2:30" πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι "πράσινοι" είχαν κολλήσει επιθετικά, βρίσκοντας καλάθι μόνο από τις βολές, με τους παίκτες να έχουν υπομονή στο παιχνίδι πήρα το προβάδισμα με +3, το οποίο και κράτησαν μέχρι τη λήξη του πρώτο μέρους.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντέλη μου και στην δεύτερη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε κυρίως με βολές, με τον Παπανικολάου από την άλλη να «διαβάζει» καλά τα «μις ματς» και να κρατάει τον Ολυμπιακό στο τιμόνι στο πρώτο 2λεπτο. Ο Πασκουάλ διάβασε καλά τα λάθη των παικτών του και με τους Γκάμπριελ, Γκιστ και Τζέιμς, άνοιξε τον ρυθμό των γηπεδούχων και με ένα 5-0, πέρασαν ξανά μπροστά. Ο Σφαιρόπουλος απάντησε με άμυνα, βάζοντας φρένο ξανά στον ρυθμό.

Με κύριο στοιχείο την άμυνα και τον Πρίντεζη στην επίθεση, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι κεφάλι το προβάδισμα με 43-45, μέσα σε τρία λεπτά. Μπορούσης και Γκριν σε ένα παιχνίδι προσωπικών ενεργειών έφεραν το σκορ ξανά στην ισοπαλία στα μισά της 2ης περιόδου. Όμως, σ’ αυτή τη μάχη κέρδισε ο Μπορούσης που έμεινε σταθερός κάνοντας αυτό που πρέπει έδωσε στο «τριφύλλι» το +5, στα τρία λεπτά πριν το τέλος τη τρίτης περιόδου. Εκεί πήρε την σκυτάλη ο Αγραβάνης για τους «ερυθρόλευκους», καθώς με τις καλές του άμυνες και τα ριμπάουντ που μάζευε, κρατούσε κοντά τους Πειραιώτες.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου με τρίποντο του Παππά έστειλε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +7. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με μεγάλα σουτ από Πρίντεζη και Γκριν και έριξαν τη διαφορά στον πόντο. Ο Παναθηναϊκός όμως με τον Γκάμπριελ που έδωσε σημαντικές ανάσες.

Και πάλι ο Μπουρούσης μαζί με τον Παππά πήραν τους γηπεδούχους από το χέρι και τους έστειλαν πάλι στο +7 στα 2:30" πριν το τέλος. Ο Μάντζαρης προσπάθησε να πάρει πάνω του το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, αλλά και τον Πρίντεζη που με φοβερό τρίποντο έριξε τη διαφορά στον πόντο, στα 55" δίνοντας ελπίδες στην ομάδα τους. Στη συνέχεια Πρίντεζης και Μπιρτς αστόχησαν διαδοχικά και όπως ήταν λογικό το παιχνίδι απο εκεί και πέρα μεταφέρθηκε στις βολές με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 84-80.

Η συνέχεια τώρα πάει στο ΣΕΦ την Κυριακή 4/6/2017 για να δούμε ποιος θα κάνει το 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS: Ρίβερς 9 (1), Φελντέιν 6 (2), Μπουρούσης 12 (6 ρ.), Σίνγκλετον 9 (2), Καλάθης 8 (10ριμπ.), Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 16 (1), Γκιστ 2, Γκάμπριελ 8 (2)

OLYMPIAKOS BC: Γκριν 21 (5/6τρ.), Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 4, Μάντζαρης 9 (1τρ., 6ασ.), Πρίντεζης 15 (2τρ., 5ασ.), Μπιρτς 1 (7ριμπ.), Γιανγκ 4, Γουότερς 2, Αγραβάνης 9 (1), Παπανικολάου 12

Γήπεδο: ΟΑΚΑ Κλειστό (Χωρητικότητα: 21.098)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας