Δευτέρα - 12 Ιουνίου 2017
Sunday, 04 June 2017 14:41

Τραγωδία που θύμισε Χέιζελ στο Τορίνο με 1400 τραυματίες

Τραγωδία που θύμισε Χέιζελ στο Τορίνο με 1400 τραυματίες

Περίπου 1400 οπαδοί της Γιουβέντους το βράδυ του Σαββάτου τραυματίστηκαν και 7 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση, καθώς ποδοπατήθηκαν στην κεντρική πλατεία "Σαν Κάρλο" του Τορίνο.

Παναγιώτης Φάκος

Ένας εκκωφαντικός ήχος ήταν η αιτία του ποδοπατήματος στο Τορίνο καθώς νόμιζαν οι περισσότεροι πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης και περίπου 30.000 άτομα τον παρακολουθούσαν σε γιγαντοθόνη, αμέσως μετά το 3ο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης έσκασε μια κροτίδα, και αμέσως μετά υποχώρησε κιγκλίδωμα, στην μέση της πλατείας.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος έκανε πολλούς φιλάθλους να πιστέψουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και πάρα πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν δεξιά και αριστερά, σπρώχνοντας όποιον ήταν μπροστά τους. Η πλειοψηφία των τραυματισμών προκλήθηκε από τα μπουκάλια μπίρας που είχαν πωληθεί λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας και ήταν διάσπαρτα και σπασμένα στο δάπεδο.

Όπως δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο απολογισμός των τραυματιών φτάνει περίπου τους 1400 εκ των οποίον οι 7 είναι σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στους 7 που είναι σε κρίσιμη κατάσταση είναι μία νεαρή γυναίκα με τραύματα στο στήθος και ένα 4άχρονο αγόρι με τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος.

Σύμφωνα, με αυτόπτη μάρτυρα, ο νεαρός που έριξε την κροτίδα και φώναξε δυνατά αστειευόμενος, ότι πρόκειται για βόμβα, σπέρνοντας τον πανικό. Τα ασθενοφόρα όλης της πόλης έσπευσαν γρήγορα στο σημείο και προσέφεραν άμεση ιατρική φροντίδα στους τραυματίες και κάποιοι από τους οπαδούς που είχαν τραυματισθεί μεταφέρθηκαν και σε νοσοκομειακά συγκροτήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο.

Ένας φίλαθλος που ήταν και το 1985 στο Χέιζελ δήλωσε πως του το θύμισε, "Είμαι σε κατάσταση σοκ. Ήταν σαν το Χέιζελ. Ήμουν εκεί τότε. Ήταν σαν το Χέιζελ" είπε φεύγοντας κλαίγοντας απ'την πλατεία.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας