Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Τι θα γίνουν τα χωράφια, τα οικόπεδα και τα σπίτια;

Τι θα γίνουν τα χωράφια, τα οικόπεδα και τα σπίτια;

Τα παλιά χρόνια (πριν 3-4 δηλαδή), οι πατεράδες και οι διάφοροι συγγενείς οι οποίοι μας αφήνανε χρόνους, αλλά και λίγα οικόπεδα, χωράφια, ίσως και κανένα σπιτάκι, φεύγανε σίγουροι ότι οι κληρονόμοι τους θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτά που τους άφησαν. Και σε μερικές περιπτώσεις θα «αβγάτυναν» τα ήδη προϋπάρχοντα.

Αυτοί τώρα που βρίσκονται κοντά στην «πόρτα της εξόδου», γεμίζουν με αμφιβολίες το ήδη κουρασμένο μυαλό τους και αναρωτιούνται: «Την περιουσία που έκανα για να την αφήσω στα παιδιά μου τι θα απογίνει»;
Αν εκείνος που «έφυγε» σου αφήνει λίγα, έχει καλώς, ίσως και να μπορέσει κάποιος να ανταποκριθεί στα έξοδα που θα προκύψουν.

Αν όμως αφήνει πολλά; Χμ! Εδώ είναι τα δύσκολα.

Γιατί τα χειρότερα είναι να σου αφήνει ακίνητα μεγάλης αξίας, και να μην μπορείς να πληρώσεις το φόρο κληρονομιάς γιατί είναι μια… κληρονομιά ακόμα.

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται και το βάζει το κράτος, το οποίο δεν έχει χορτάσει από αυτά που έχει πάρει ήδη από τα ακίνητα και, ζητά περισσότερα. Σαν ένα αχόρταγο τέρας που στο διάβα του δεν αφήνει τίποτα… «Σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά».

Γι’ αυτό και πενήντα τόσες χιλιάδες κληρονομούχοι την κάνουν με ελαφρά και αποποιούνται τις κληρονομιές

Λέτε να τρίβουν τα χέρια εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ;

Το λέω επειδή οι περιουσίες αυτές περνούν στο κράτος και, το κράτος θελήσει να βγάλει κάνα «εξτραδάκι».

Από τις πωλήσεις…

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας