Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018
Thursday, 01 June 2017 13:25

ΣΦΑΓΗ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΦΑΓΗ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προφητεία: Στο παιχνίδι αυτό στο τέλος θα κερδίσουν οι Αμερικανοί.

Γιάννης Ντάσκας

Ο δυτικός κόσμος για δεκαετίες εμφανιζόταν "συντεταγμένος" και ως μια γροθιά απέναντι στον (τότε) ανατολικό κόσμο.
Η βάση ήταν η συμμαχία απέναντι στον Κομμουνιστικό Κίνδυνο και η προσπάθεια να αποκτήσει ως ομάδα ο δυτικός κόσμος μεγαλύτερη επιροή σε περιοχές του πλανήτη, όπου δεν είχε επεκταθεί η συμφωνία που είχαν κάνει στη Γιάλτα μοιράζοντας την Ευρώπη το 1945 οι Ρούζβελτ, Τσώρτσιλ, Στάλιν και πιο πίσω ο Ντε Γκώλ.
Η Γερμανία διαμοιράστηκε σε Δυτική και Ανατολική και άρχισε ο ανταγωνισμός των δυο κόσμων, ο οποίος εξελίχθηκε σε Ψυχρό Πόλεμο.

Οι Δυτικοί προσπαθούσαν να φτιάξουν την Δυτική Γερμανία ως Ελντοράντο του καπιταλισμού και βοηθούσαν τις δυτικογερμανικές βιομηχανίες να απλωθούν πολύ, ώστε να φανεί το "θαύμα του καπιταλισμού". Ετσι η ΖΗΜΕΝΣ, η Αντίντας, οι δυτικογερμανικές βιομηχανίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών κλπ με τη βοήθεια της Αμερικής που έκανε κουμάντο στο δυτικό στρατόπεδο απλώθηκαν σε κάθε χώρα και μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.
Μάλιστα το 1953 διέγραψαν και τα χρέη της δυτικής Γερμανίας και ειδικά για την Ελλάδα και 1-2 άλλες περιπτώσεις συμφωνήθηκε ότι τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν μπορούν να συζητηθούν αν δεν υπάρξει επανένωση των δυο Γερμανιών.

Τι πήρε η Αμερική απέναντι σε αυτές τις παροχές;
Την παντοκρατορία και την παραγωγή στρατιωτικού υλικού για όλο τον δυτικό κόσμο απευθείας και μέσω του ΝΑΤΟ.

Ο κομμουνιστικός κόσμος κατέρρευσε, η Ανατολική Γερμανία παραδόθηκε ως πάμφτωχη χώρα με επιτεύγματα τις μεγάλες ντόπες στον αθλητισμό και την εκπαίδευση ανταρτών πόλεων, μεταξύ αυτών και δυτικογερμανών.
Την εποχή εκείνη η Αγκελα Μέρκελ ήταν μια κόρη "πάστορα", όσο επέτρεπαν οι συνθήκες πάστορες στην Ανατολική Γερμανία, αλλά είχε απο μικρή τόλμη σπάνια. Τόση ώστε να σπάει τα ταμπού του 1960 και να κυκλοφορεί ολόγυμνη με επίσης ολόγυμνες φίλες στις παραλίες κλπ.

Η ίδια τόλμη την έκανε να "πηδήξει" από τις πρώτες το φράχτη του καπιταλισμού και να βρεθεί κοντά στο κόμμα του καγκελλάριου Χέλμουτ Κόλ, ο οποίος παραδόθηκε στη λήθη ως απόλυτα διεφθαρμένος και μιζαδόρος.
Σιγά-σιγά ανέβηκε εκμεταλλευόμενη την καταγωγή της και την ανάγκη να φανεί ότι στην Ανατολική Γερμανία δεν δόθηκαν μόνο τεράστια ποσά για να φτάσει σε επενδύσεις τη Δυτική, αλλά και ευκαιρία να κυβερνήσει όλη της Γερμανία.

Υπουργό Οικονομικών διάλεξε τον Β. Σόϊμπλε, ο οποίος καθηλώθηκε επειδή τον πυροβόλησε Γερμανός σε υπόθεση που σχετιζόταν με επιχειρηματικά.
Επι των ημερών τους η Γερμανία κυριάρχησε στην Ευρώπη οικονομικά με την ανοχή των ΗΠΑ.

Ακριβώς αυτή η ανοχή σπάει με θόρυβο απο τον Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος το υποσχέθηκε προεκλογικά και το κάνει πράξη μετεκλογικά.
Λίγο-πολύ αυτό το γράψαμε ως μελλοντική εξέλιξη προ μηνών.
Η επιβεβαίωση είναι τόσο κραυγαλέα όσο δείχνει το προσωπικό μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα στις 30 ΜΑΊΟΥ ο Ντόναλντ Τράμπ και επι λέξει λέει το εξής:

" Η Αμερική έχει τεράστιο έλλειμμα με τις ΗΠΑ, γιατί οι ΗΠΑ πληρώνουν πάρα πολλά στο ΝΑΤΟ και η Γερμανία όχι. Αυτό είναι πολύ κακό για τις ΗΠΑ και θα αλλάξει άμεσα".
Τι σημαίνει αυτό;
Μιλούν οι αριθμοί:

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν για αμυντικά ζητήματα 655 δις δολάρια το χρόνο και η Γερμανία μόνο 45 δις.
Αυτό εννοεί ως πλεόνασμα της Γερμανίας και υπερηφάνεια των Μέρκελ-Σόίμπλε ο Τράμπ και αυτό εννοεί ότι θα αλλάξει.

Αν αλλάξει η Γερμανία θα κληθεί από τις ΗΠΑ ουσιαστικά να πληρώσει όχι κάτι ψιλά της τάξης των 40 δις, αλλά προφανώς άνω των 150 -200 δις.
Αυτός ο πόλεμος άρχισε ήδη και είναι βέβαιο ότι θα λήξει με νίκη των ΗΠΑ.
Αυτός ο πόλεμος αφορά πρωτίστως την Ελλάδα. Διότι και οι δυο χώρες δίνουν την πρώτη, "φιλική" ως σήμερα, μάχη τους ακριβώς επι ελληνικού,...χρέους, το οποίο είναι πάνω-κάτω όσα ζητάει σε πρώτη ετήσια δόση(!!!) η Αμερική από τη Γερμανία.

Στη μάχη αυτή οι ΗΠΑ πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα να "κοντράρει" τη Γερμανία και αυτό συμβαίνει.
Και οι Γερμανοί πιέζουν την ελληνική ελιτ που επι δεκαετίες ήταν στην επιρροή της, δηλαδή Σαμαρά-Βενιζέλο, Μητσοτάκη, Στουρνάρα και όλο το σύστημα να κοντράρει τις επιλογές των ΗΠΑ, δια της κόντρας στην κυβέρνηση. Και αυτό γίνεται...

Αυτά ζούμε και καθόλου δεν μας παρεξένεψε η προειδοποιητική επίθεση στον Παπαδήμο, την οποία ακολούθησε η επίθεση Τράμπ στη Μέρκελ...
Ο Λ. Παπαδήμος δεν επελέγη τυχαία, αλλά -κατά τη γνώμη μας- σημειολογικά.
Λίγες ημερες μετά σημειώθηκε στο Αφγανιστάν η πρώτη πολύνεκρη επίθεση πολύ κοντά στη γερμανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με μια "προφητεία", αν οι δυο χώρες δεν τα βρουν σύντομα θα υπάρξουν και νέες πιο σκληρες ακόμα επιθέσεις, ίσως και εντός γερμανικού εδάφους...
Πρέπει να αξιολογήσει κανείς ότι το στάδιο αυτών των επιθέσεων διαδέχεται ένα προηγούμενο κατά το οποίο γερμανικές επιχειρήσεις "βρήκαν" το μπελά τους επι αμερικανικού εδάφους και η αντανάκλασή όσων έγιναν στις ΗΠΑ, ήταν μεγάλη μόνο σε μια χώρα: Στην Ελλάδα!

Οσα συνέβησαν με τη ΖΗΜΕΝΣ στις ΗΠΑ κατέληξαν σε βαρύτατα κατηγορητήρια στη Γερμανία και στην Ελλάδα, σε -αναγκαστικές- εφόδους στη Γερμανία και σε όσα βιώνουμε στην Ελλάδα.
Καθόλου τυχαία μετά τις έρευνες στις ΗΠΑ ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο ΝΟVARTIS είναι πολυ μεγαλύτερο απο αυτό της ΖΗΜΕΝΣ.
Οι έρευνες, αν δεν τα βρουν τελικά επι ελληνικού χρέους ΗΠΑ και Γερμανία θα καταλήξουν σε πολύ επώδυνα για Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους αποτελέσματα.
Κατά σύμπτωση αυτοί οι πολιτικοί "γεωγραφικά" τοποθετούνται στην σφαίρα της γερμανικής επιρροής.

Φαινομενικά η εντύπωση είναι ότι υπάρχουν για το ελληνικό ζήτημα διαφωνίες Γερμανών και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα στη μείωση του χρέους κλπ.
Στην πραγματικότητα αφορούν την πίεση των Αμερικανών προς τη Γερμανία, η οποία θα συνεχισθεί και εν τέλει αν πιεστούν πολύ τα πράγματα θα αναλάβει ο Μανουέλ Μακρόν να βρει μια συμβιβαστική λύση, όπως θα την θέλουν οι Αμερικανοί.

Ο αγώνας των πιέσεων εντείνεται μεν τώρα εν΄όψι των γερμανικών εκλογών, για τις οποίες πιέζει ο Τράμπ. Όμως η πίεση πριν τις εκλογές θα φτάσει και θα σταματήσει σε μία κόκκινη γραμμή.
Μετά τις εκλογές στη Γερμανία, αν δεν τα έχουν βρει οι δυο χώρες, ο πρώτος που θα νιώσει κουρασμένος και θα φύγει από τη θέση του στο Υπουργικό Συμβούλιο της Γερμανίας θα είναι ο Βόφγκανγκ Σόϊμπλε.

Ίσως να απαιτηθούν πριν νιώσει αυτή την κούραση και μερικά πρωτοσέλιδα σε κορυφαία γερμανικά, αγγλικά η αμερικανικά έντυπα για τις υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκεται ο Υπουργός Οικονομικών και το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας...

Επομένως το καλοκαίρι μπορεί να είναι μακρύ και ιδιαίτερα δύσκολο για τον Σόϊμπλε..
Τα κακά νέα είναι ότι στη μάχη των δυο βουβαλιών η Ελλάδα είναι το ΜΟΝΟ βατράχι που είναι στα πόδια τους και μπορεί να έχουμε απώλειες...

Στο σκηνικό αυτό η Ρωσία προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή και "παίζει" μεταξύ Γερμανίας, ΗΠΑ, Τουρκίας και Ελλάδας...

Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από τις ακτές του Ισραήλ μέχρι Κρήτη, Αιγαίο-Ιόνιο είναι τόσο, όσο δείχνει η σπουδή της αμερικανικής EXON-MOBBIL να σπεύσει να υπογράψει συμφωνίες με Ισράηλ-Κύπρο, Αίγυπτο και Ελλάδα...

Μια ένδειξη για το ότι οι ΗΠΑ και έχουν πλεονέκτημα και θα το αυξήσουν στην περιοχή...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας