Δευτέρα - 27 Μαρτίου 2017
09:31

Αθήνα

ΤΕΧΝΕΣ

Μία διοργάνωση από τον Ιανό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Κυριακή 2 Απριλίου.

Από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης.

Ο Γιάννης Μωράτης παρουσιάζει τους φωτογράφους Τασία Βουτυροπούλου, Δώρα Λαβαζού και Άγγελο Μίχα.

Τόσο επίκαιρα, τόσο ενωμένη με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του έσω και του έξω κόσμου, η Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ποιήτριες, ''ευγνωμονεί τις ελλείψεις της'' από τότε που ''αντί για αστέρι, μια ουλή έλαμπε πάνω από τη γέννησή της'': η ευλογημένα ατυχής συνάντηση σε πολύ μικρή ηλικία με τον σταφυλόκοκκο, την ασθένεια που στάθηκε η Αρχή ανάμεσα στον ''Ενάντιο Έρωτα'' του Πόνου του Σώματος... και της Δύναμης της Ψυχής της Ποίησής της.

Ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Θύμιος Ατζακάς έγινε και πάλι …νονός! Μετά το «Μουσικό χωριό», το «Αβγό» κλπ., έριξε και υλοποίησε μια ακόμα ιδέα! Έγινε λοιπόν, 22-26.2.2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (σε συνεργασία με την Antart Productions) το «1ο φεστιβάλ ανήσυχων ήχων». Στο φεστιβάλ εμφανίστηκαν 4 καταξιωμένοι σολίστες-δημιουργοί με τα συγκροτήματά τους: Udopia, του Θύμιου Ατζακά, Eight Winds (Οκτώ Άνεμοι) από το Kουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, το ντουέτο των Xylouris White και Χαμένες Πόλεις του James Wylie με τον Ziad Rajab.

Ο Νίκος Αρτέμης παρουσιάζει στην Cheapart, το τρίτο μέρος της τριλογίας του opera di bestia.

H Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την εικαστική έκθεση της Φιόνας Μουζακίτη και του Γιώργου Βλασσόπουλου με τίτλο «1 in 2». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 20:00, στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας