Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

ΤΕΧΝΕΣ

Το νυφικό της συζύγου του George Clooney το οποίο ήταν το τελευταίο που δημιούργησε ο σχεδιαστής μόδας Oscar de la Renta πριν από το θάνατό του τον Οκτώβριο του 2014 εμφανίζεται στο πλαίσιο της έκθεσης "Η γοητεία και ο ρομαντισμός του Oscar de la Renta".

Μία πολυδιάστατη προσέγγιση της προσωπικότητας και του έργου του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από το θάνατό του, έχει ως στόχο του το μεγάλο τριήμερο αφιέρωμα που πραγματοποιείται από τη Δευτέρα στη Βιέννη με πρωτοβουλία του γνωστού Έλληνα πιανίστα Χρήστου Μάραντου, ο οποίος έχει και τη γενική επιμέλειά του.

Ο «χαμένος» πίνακας αποτελεί  το πορτρέτο του Δούκα του Buckingham που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος Φλαμανδός ζωγράφος τον 17ο αιώνα.


Μία λίστα με τα πιο απίθανα μουσεία σε όλο τον κόσμο δημιουργήθηκε από την βρετανική εφημερίδα "The Telegraph" η οποία επέλεξε 42 μουσεία σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του.

Στα βιβλιοπωλεία το πρώτο μυθιστόρημα του Olivier Bourdeaut. Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει σαν μία όμορφη ρομαντική ταινία και ένας έρωτας που κάνει την κάθε στιγμή μία μικρή γιορτή!

Πανστρατιά επιστημόνων για να ανακαλύψουν ποιος πραγματικά ήταν αυτός που η ιστορία χαρακτήρισε ως «το ανθρώπινο πολυμηχάνημα της Αναγέννησης».

Τα έβλεπε όλα σαν θέατρο γι' αυτό και έγραψε άπειρα θεατρικά μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μια απέραντη σκηνή-αρένα όπου όλοι έτρωγαν τις σάρκες τους και όλοι κατέληγαν αδιανόητα τρωτοί - Η τηλεοπτική σειρά «Εκείνος και... εκείνος» αλλά και το μυθιστόρημά του «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» επίσης στην τηλεοπτική του μεταφορά, τον έκαναν ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στο κοινό.

Ποια είναι η ηλικία της πέτρας; Είναι ο χρόνος που χρειάζεται να την κατεργαστεί κανείς μέχρι να τη λειάνει ή να τη μορφοποιήσει; Και ποιος μπορεί να επεξεργαστεί ένα βίαιο σπάνιο βράχο;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας