Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Έλενα Κουντουρά:«Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να φέρουμε»

Έλενα Κουντουρά:«Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να φέρουμε»

«Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να φέρουμε» είπε στον Αlpha 989 η Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι και θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα.

«Ήταν η 1η φορά που είχαμε αντίμετρα. Αν αυτά εφαρμοστούν δεν θα έχουμε δημοσιονομικό κόστος. Πρέπει να βλέπουμε λίγο αισιόδοξα γιατί τα δύσκολα πέρασαν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε ότι «είναι βαριά η φορολογία, βεβαίως αλλά όλα αυτά έγιναν επειδή δεν είχαμε φορολογική συνείδηση» και τόνισε ότι «η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι τεράστια.
Αν όλοι κάναμε το καθήκον μας και είχαμε φορολογική συνείδηση, αυτό δεν θα είχε γίνει σήμερα. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εμείς ζητάμε πάταξη της φοροδιαφυγής για να μην έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Χαρακτήρισε θεαματικά τα μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν, καθώς οι προ-κρατήσεις από τις παραδοσιακές μας αγορές είναι υψηλότερες από 15 έως 70%, από χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Η Υπουργός Τουρισμού είπε επίσης πως κατεγράφη αύξηση 55% στους επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα από τη Μέση Ανατολή.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι αρχή της περιόδου και υπάρχει θεαματική αύξηση. Οι τουριστικοί πράκτορες πανηγυρίζουν. Το Πάσχα ήταν πολύ καλό, πήγε καταπληκτικά. Υπήρξαν πληρότητες σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Μέχρι και στη Νίσυρο.

Ο τουρισμός όλα αυτά τα χρόνια ήταν πυλώνας για την οικονομία μας. Μας ενδιαφέρουν όλα τα είδη τουρισμού γιατί η Ελλάδα είναι οι διακοπές της Ευρώπης.
Έγινε ο μεγαλύτερος ινδικός γάμος εδώ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για όλη την Ελλάδα. Στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει σε ζήτηση τις δικές τους δυνατότητες. Εμείς προσπαθήσαμε λόγω της δημοσιονομικής δυσκολίας που υπάρχει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», είπε η Υπουργός Τουρισμού.

Σχετικά με το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων, η κ. Κουντουρά είπε ότι «πρέπει να ανοίξουν περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι και να υπάρχουν και διπλές βάρδιες. Σήμερα με πολύ κόπο παίρνουμε εποχικούς φύλακες για να μπορούμε να κάνουμε το 8πμ-8μμ.
Με όλες τις οικονομικές δυσκολίες, το καταφέραμε. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει στο παρελθόν και να έχουν παρθεί τα μέτρα εκείνα έτσι ώστε να είναι μόνιμοι».

Για τις τουριστικές περιοχές είπε πως «εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια και όταν θέλουμε να φέρουμε από τον Μάρτιο τουρίστες σε τουριστικές περιοχές, πρέπει να μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά, για να μπορούν οι τουρίστες να περνούν καλά. Η προσπάθεια αυτή είναι σε συνεργασία με όλους, όχι μόνο με περιφέρειες και δήμους».


Επεσήμανε ότι «αυτά τα δύο χρόνια έγινε επιθετική προβολή της Ελλάδας. Αυτή η επιτυχία είναι όλων μας, είναι της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας